Before and After Gallery

Problem

This small bathroom was tight and outdated. The closet was too small and this master bathroom did not have a shower. All surfaces were dating the bathroom and the cabinets had water damage.  When two people were using the vanity area at the same time they would bump into each other making the space seem even smaller.

Solution

The closet was located at one end of the bathtub with the adjacent wall shared with the garage. This was ideal for a large walk in closet that was built using the space we captured from the garage. Next, we were able to use the old closet space to add a new shower and open the bathroom up.

Problem

All surfaces were replaced when I remodeled this home, all walls were painted, and new flooring installed throughout. The small kitchen was separated from the dining area by a peninsula cabinet, cabinets were above and either side of the stove, there was a narrow doorway at the far end of the kitchen, kitchen floor was tile and a florescent light box was centered in the kitchen ceiling.

Solution

The wall above the stove was opened to create a pass-through breakfast bar with a granite counter top, pendant lights above the bar match the pendant light above the sink, tile and glass accent the back wall, and a tall arching faucet assembly provides easy access to the new stainless steel sink, .

Problem

This kitchen had red painted cabinets, laminate countertops and backsplash, inadequate lighting, a peninsula cabinet that reduced kitchen space, and an awkward storage/desk area in the kitchen.

Solution

This entire kitchen floor plan was redesigned. The peninsula was removed which greatly enlarged the kitchen, appliances were relocated, new cabinets and a central island with breakfast bar installed, furr downs were removed,  Zodiac counter tops with a built-in cutting board were installed on all cabinets and reproduction tin panels became the backsplash, recessed lighting was placed above work areas with pendant lights above the island, a redesigned storage area with all  new cabinets was custom built along an entire wall adjacent to the kitchen. Satillo floor tile were matched, patched and repaired..

Problem

Painted cabinets, awkward storage and desk area and misc. cracked and chipped Satillo floor tiles.

Solution

The storage and desk area was removed and redesigned with all  new cabinets along the entire wall, damaged Satillo floor tiles were matched, patched and repaired…

Problem

This kitchen needed a complete redesign to bring the kitchen out of the 1980’s and remove Formica counter tops, dark tile back splash, florescent light box.

Solution

Gorgeous black granite counter tops were installed throughout the entire kitchen, the tile back splash was removed and replaced with  travertine, cabinets were refinished with a white-wash,  recess lights were installed in ceiling and pendant lights were suspended over the bar.

Problem

This was originally a small galley kitchen with a glass block peninsula and side light. The kitchen was gutted down to the studs and the entire layout was redesigned.

Solution

The refrigerator was relocated and recessed in cabinetry for a balanced look. A new double oven with a decorative hood vent were installed. The dishwasher was placed at an angle with angular cabinets above for plates and glasses. A full depth pantry with a built-in microwave, a bread box drawer and pull-out cutting board were installed. The wall opposite the sink was removed and cabinets installed to create a pass-through to the dining room, opening the kitchen to the family area.  Granite counter tops were installed throughout.

Problem

This homey kitchen needed just a little bit of pazzaz. The project required multiple updates to give the kitchen a modern look that popped.

Solution

To give this kitchen the modern style it needed, we changed the cabinet door/drawer hardware, pendent light fixtures, and installed a new sink faucet. In addition, we updated the wall and cabinet paint colors and added a splash with the vertical tile backsplash on top of the granite splash to give this space just the right amount of pazzaz.